Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Την Κυριακή 13/1 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - Aναδάσωση στην περιοχή Σελήνια Σαλαμίνας ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΙ

  
Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου ο Σκάι σε συνεργασία με το Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας και εθελοντικές ομάδες της περιοχής, διοργανώνουν αναδάσωση στην περιοχή Σελήνια Σαλαμίνας.
Η περιοχή έχει καεί αρκετές φορές από πυρκαγιές από το καλοκαίρι του 2006 και οι εθελοντικές ομάδες προσπαθούν να δημιουργήσουν νέους χώρους πρασίνου.
Θα φυτευθούν 2.000 νέα φυτά και κατά τη διάρκεια της αναδάσωσης θα γίνεί ενημέρωση στους εθελοντές από γεωπόνους της Σαλαμίνας.

Τα Σελήνια είναι οικισμός στα ανατολικά της Σαλαμίνας. Στην περιοχή, περίπου 2 χιλιόμετρα βόρεια του οικισμού, υπάρχει μνημείο προς τιμήν των Σαλαμινομάχων.


Σημείο συνάντησης: Η πλατεία Φραγκούλη στα Σελήνια Σαλαμίνας, στο τέρμα της οδού Αγίου Νικολάου στις 10 το πρωί.

Τα τελευταία πέντε χρόνια στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων του Σκάι έχουν φυτευθεί 640.250 δέντρα.
Στόχος μας τα 1.000.000 δέντρα!


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΚΑΪ

Σεισμός 7,7 μεταξύ Αλάσκας και του Καναδά - ειδοποίηση για τσουνάμι.



 πηγη   Σ......ΟΣ

5η Ιανουαρίου του 2012 - Στις 08:58 UTC ένας σεισμός μεγέθους 7,7 έπληξε το βόρειο-ανατολικό Ειρηνικό στα σύνορα μεταξύ των δυτικών ακτών της Αλάσκας και του Καναδά.
Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε μία άλλη, πιο αδύναμη δόνηση. Σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων, και εκδόθηκε μια ειδοποίηση για τσουνάμι για τις ακτές της Αλάσκα και της Βρετανικής Κολομβίας που βρισκέται 1028 χιλιόμετρα στα βορειοδυτικά από το Βανκούβερ του Καναδά, 299 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πρινς Ρούπερτ, 99 χλμ δυτικά από Craig.

Δεν υπήρξαν πληροφορίες για θύματα και ζημιές. Αναμονή για ενημερώσεις σχετικά με το παλιρροϊκό κύμα, μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις ...

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ... ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ!!!



             Με ενδιαφέρον διάβασα την ευχαριστήρια επιστολή του κ.Τραυλού, η οποία φυσικά δεν απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα, τα οποία ΔΗΜΟΣΙΩΣ του έχω υποβάλει εδώ και αρκετούς μήνες.
             Για αυτή του την αδυναμία να απαντήσει σε ερωτήματα που άπτονται του Δημόσιου συμφέροντος, ας τον κρίνουν οι κάτοικοι και οι δημότες του τόπου.
             Όσο αφορά τις ευχές του , αντεύχομαι και εγώ και η οικογένεια μου  Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με Ειρήνη και Ηρεμία,
Για τη διαπίστωση του ότι εγώ προέβλεψα ότι θα είναι και πάλι Δήμαρχος, νομίζω ότι με ηρεμία πρέπει να ξαναδιαβάσει την απάντηση.
             Χρόνια Πολλά και από μένα κ. Τραυλέ.
                                          Δήμαρχος Σαλαμίνας
                                            Γιάννης Τσαβαρής
 
Υ.Γ. Οι δημότες δικαιούνται και πρέπει να μάθουν την αλήθεια και σεις οφείλετε να δώσετε και θα δώσετε στο σωστό χρόνο και χώρο τις απαντήσεις που πρέπει....

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Γελάνε και οι πέτρες……….κ. Τραυλέ!




 Μετά την αποτυχημένη α΄ προσπάθεια του κ. Τραυλού για να επανακάμψει στην πρώτη γραμμή του δημοτικού πολιτικού στίβου, επιχειρεί με την έκδοση του Δελτίου Τύπου, την β΄ προσπάθειά του, που δυστυχώς και αυτή είναι αποτυχημένη αφού για άλλη μια φορά περνάει κάτω από τον πήχη……

   Βέβαια είναι να απορεί κανείς πού βρίσκει το πολιτικό θράσος ο κ. Τραυλός να συνεχίζει να ασχολείται με το ΝΤΑΜΑΡΙ όταν αναμφίβολα το ΝΤΑΜΑΡΙ γεννήθηκε,  «ανδρώθηκε» και λειτουργούσε επί των ημερών του, είτε ως αντιπρόεδρος, είτε ως πρόεδρος και φυσικά στη συνέχεια και ως δήμαρχος ( για ένα διάστημα το 2009…).
   Δυστυχώς γι’ αυτόν ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ένας από τους μοιραίους συντελεστές της περιβαλλοντικής υποβάθμισης αλλά και καταστροφής της περιοχής της Τούρλας….
Φυσικά ο κ. Τραυλός και σ’ αυτό το Δελτίο Τύπου συνεχίζει να μην βρίσκει την πολιτική δύναμη να απαντήσει  στα δημοσίως διατυπωμένα – πριν από λίγους μήνες- ερωτήματά μου όπως:
Πού πήγαν τα εκατομμύρια κυβικά πέτρα που εξορύχθηκαν και μεταφέρθηκαν μέχρι σήμερα από την Τούρλα; Γιατί δεν εισέπραξε ανταποδοτικά οφέλη; Γιατί δεν ζήτησε εγγυητικές επιστολές για την περιβαλλοντική αποκατάσταση από τον ΟΛΠ; Πόση «πέτρα» πήρε ο ΟΛΠ το 2009; Γιατί δεν ζητήσατε και πάλι περιβαλλοντική αποκατάσταση; Τι έχει να μας πει γι’ αυτές τις εγκληματικές παραλείψεις; 
Αγαπητοί συνδημότες, με γνώση όλων αυτών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, είναι τυχαίο που η Τούρλα παραμένει ακόμη ΝΤΑΜΑΡΙ;
Ποιον εξυπηρετεί αυτή η παραμονή; Γιατί αντιδρά τόσο έντονα ο κ. Τραυλός και οι συν αυτώ στην περιβαλλοντική αποκατάσταση; Μήπως γιατί όταν θα γίνει η περιβαλλοντική αποκατάσταση κάποιοι δεν θα μπορούν να την ξανακάνουν ΝΤΑΜΑΡΙ και γι’ αυτό αντιδρούν;
Είναι κανείς που να θέλει ο χώρος να είναι κρανίου τόπος;
Όσον αφορά δε τις απειλές του ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εις βάρος μου, επειδή όπως διαδίδει τον συκοφαντώ για το θέμα της Τούρλας του απαντώ ότι τον περιμένω με χαρά για να γελάσει στις αίθουσες της δικαιοσύνης ο κάθε πικραμένος…
Όμως κ. Τραυλέ, διαβάζοντας το δελτίο τύπου που συντάξατε, οφείλω να πω ότι είστε πολύ αποκαλυπτικός και ενημερωμένος (ίσως λόγω πρότερου επαγγέλματος) για την ποσότητα της πέτρας (17.000.000 κυβικά μέτρα) που χρειάζεται για τον νέο προβλήτα του ΟΛΠ στο ΙΚΟΝΙΟ.
Υπολογίζοντας λοιπόν το περιβαλλοντικό και όχι μόνο κόστος των 17.000.000 κυβικών μέτρων πέτρας, τότε δικαίως ….αντιδράτε.
Αγαπητοί συνδημότες, κλείνοντας θέλω για άλλη μια φορά να σας τονίσω ότι η σημερινή δημοτική αρχή θα πάει κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν τόσο τον εφιάλτη όσο και τον Δράκουλα της Τούρλας «ζωντανούς»…
                                                                                                     
                                                                                                  
 Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας
                                                                                                            
                                                                                                                                                                            Γιάννης Τσαβαρής 


Υ.Γ. κ. Τραυλέ μήπως γνωρίζετε, και λόγω επαγγέλματος, αν η Μ&Γ Τεχνική Α.Ε είναι και  Λατομική Επιχείρηση; Έχουν καμία επιχειρηματική σχέση με αυτή συγγενείς σας α΄ βαθμού;
Αυτά σε πρώτη φάση, και αν απαντήσετε, έχουμε και συνέχεια…… 

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ευχές για το νέο έτος από τον υπ. Δήμαρχο Σ. Σοφρά


Αγαπητοί συνδημότες!
Οι ευχές από μόνες τους δεν είναι η λύση. Λύση είναι οι δικοί μας καθημερινοί αγώνες για απαλλαγή απ’ αυτούς, που πρόδωσαν τα όνειρα και τις προσδοκίες μας.
Ο αγώνας ΤΩΡΑ αρχίζει για να ολοκληρωθεί το Καλοκαίρι του 2014. Όλοι μαζί ενωμένοι σε μια “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” για να ‘ρθει η άνοιξη στο νησί μας.
Δίνουμε τα χέρια σ’ όλους όσους αγαπάνε το νησί, δεν μας περισσεύει ΚΑΝΕΙΣ, έξω και πέρα από  τις χρωματικές και κομματικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Καλή κι αγωνιστική χρονιά το 2013 με στόχο την “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” του νησιού μας.
Σπύρος Σοφράς
υπ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Ευχές του δημάρχου Σαλαμίνας για το 2013



Όσα δεν έφερε η προηγούμενη χρονιά εύχομαι να τα φέρει η καινούρια.
 Να βρούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε. Καλή χρονιά. Ευτυχισμένο το 2013.

Ο Δήμαρχος  Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής